Mevlana İlkokulu


Vizyon: İlişkilerinde dürüstlüğü, güveni, hoşgörüyü esas alan ve etkili iletişim kurabilen, yaşantısının her diliminde aktif olan ve zamanı iyi kullanabilen, sorumluluklarını bilen, doğal çevre ile uyum içinde yaşayabilen kültürel mirasa saygı duyan, var olan bilgiyi yeni bilgiler üretmek için kullanabilen, bilimsel gelişmeleri yansıtabilen, araştırmacı, sorgulayıcı, yapıcı, öğrenme çabasına sahip, kendisi ile barışık, özgüveni gelişmiş, ülke menfaatini kendi menfaatinin üstünde tutabilen, ideali olan kişiler yetiştirmeye odaklıdır. Mevlana İlköğretim Okulu olarak; işinden zevk alan, güleryüzlü, başarılı olmayı hedefleyen "biz" bilincine sahip, sevgi dolu, kendilerini seven, kendilerine güvenen, kendileriyle barışık olmayı ilke edinmiş bir okul olmaktan gururluyuz

Misyon: Öğrencilerine rehberlik yapan, kısıtlı yaşam tecrübeleriyle fark edemeyebilecekleri ayrıntıları onlara hatırlatan, fakat kendi kararlarını almaları ve bu kararların sorumluluğunu üstlenmelerini cesaretlendiren eğitim anlayışını benimsemek Mezunlarını, kendi değerlerini ortaya çıkarabilecekleri saygın okullara yerleştirmek.

Başarılar: Okulumuz Uluslararası PIRLS sınavına katılarak ülkemizi en iyi bir şekilde temsil etmiştir. E-twinnig de 3 tane ulusal 1 uluslararası kalite ödülü aldık.

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: 07:10-17:20
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sportif Etkinlikler: Atletizm ,Futbol, Taekwondo, Kungfu, Drama, Satranç, Zeka Oyunları, Halk Oyunları, Yetişkinlere yönelik okuma yazma kurslarında öğrencilerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz.
Bilimsel Etkinlikler: Uluslararası PIRLS sınavına katılarak ülkemizi temsil ettik.
Proje Çalışmaları: e-twinning ulusal ve uluslararası projeler yürütmekteyiz. Pictes Uyum Projelerinin 3 ün de de etkinliklerle öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz projeleri birlikte yürütmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: e-twinning uluslararası proje çalışmalarımız devam etmektedir.
Diğer Hususlar: Okulumuzda 3 boyutlu sinema sistemi, tasarım beceri atölyesi zeka atölyesi yabancı dil atölyesi kapalı spor salonu bulunmaktadır.

Telefon - 03423292907

Belgegeçer - (342) 329 2907

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://gaziantepmevlanailkokulu.meb.k12.tr

Adres - MEVLANA MAH. 50095 NOLU SK. NO: 21 İÇ KAPI NO: 1 ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP

Öğretmen :94
Öğrenci :2247
Derslik :33
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :10297
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM

Yerleşim Yeri - MEVLANA MAHALLESİ 50123 NOLU SOKAK NO:1 27590 ŞEHİTKAMİL/GAZİANTEP

Adres - MEVLANA MAH. 50095 NOLU SK. NO: 21 İÇ KAPI NO: 1 ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP

Ulaşım Halk Otobüsü, Belediye Otobüsü, Öğrenci Servisi

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 4 km